Konserter i Oslo

Som de fleste andre storbyer i verden, så har Oslo også et flott kulturelt tilbud, blant annet i form av konserter. Det er stadig konsterter som blir arrangert i Oslo, til stor glede for musikkelskere. Musikk er et ganske vidt begrep og dekker utrolig mange sjangere. Skal man på konsert i Oslo, så vil man trolig finne noe for enhver musikksmak, i alle fall i løpet av året.

Det finnes flere store konsertarenaer i Oslo, og de blir flittig brukt til konserter og andre arrangementer. Noen av Oslos mest kjente konsertscener er:

  • Oslo Spektrum
  • Rockefeller
  • Sentrum Scene
  • Telenor Arena
  • Valle Hovin

I tillegg til disse konsertarenaene så finner man også mange små konsertarenaer rundt om i byen. Det er naturligvis slik at de største og mest kjente artistene vil komme til å spille på de store arenaene, mens de mindre kjente artistene trolig blir satt opp på de mindre arenaene.

Festivaler

JazzfestivalI tiden fremover er det mye som skjer i Oslo når det kommer til konserter. I april skal det for eksempel holdes en tredagers jazzfestival i Oslo. Festivalen heter Tape to Zero, og regnes som en minifestival. Det er mest fokus på jazzmusikk under festivalen, men også elektronika og ambient. I begynnelsen av mai så kommer verdenskjente Josh Groban til Oslo, og han skal holde konsert i Oslo Konserthus. Josh Groban slo gjennom for nesten 15 år siden, og han er mest kjent for å ha en musikk som ligger et sted mellom pop og klassisk musikk. For de som ønsker å se norske artister på scenen, så er det også mulig i tiden fremover. I mars skal for eksempel Raga Rockers rocke løs på scenen på Rockefeller. Raga Rockers er et norsk band som startet opp i 1982, og de står fortsatt for utsolgte konserter den dag i dag. For de som liker å se mer enn ett band av gangen, så kan festivalen BY:LARM være noe å få med seg. Det er en festival som virkelig setter i gang festivalsesongen. Det er mange nye artister å oppdage, og en festival for enhver smak i Oslo i løpet av året.