Kamper og events

Scrapbook

Scrapbook

Ta vare på merchandise

Hvor mange konserter, kamper og events har du ikke vært på, hvor du sitter igjen uten ett eneste minne?

Visste du at sånne ting faktisk kan ha verdi etter hvert som tiden går? Plakater, program, spillerdrakter og ting med autograf på kan faktisk bli verdt mye penger til rette samler når det har gått en stund. Men da er det viktig at du tar vare på det, slik at kvaliteten faktisk er bra når dagen for å selge det kommer. Vi gir deg noen tips til hvordan du best mulig kan ta vare på merchandise du kjøper på sånne konserter eller kamper.

Bruk rammer!

Det er mye du kan ta vare på i rammer. Hvilket er en bra måte å oppbevare ting på ettersom det begrenser luft, fett og andre former for påvirkning på for eksempel plakaten. Det forhindrer deg fra å bare kaste det et sted når du føler at det ikke er viktig lengre, så du finner med andre ord ikke den signerte Ryan Giggs plakaten i en eneste smørje inne i boden. Rammer kan du handle på nettet i butikker som for eksempel Bgafotobutikk.com.

Bruk permer!

Utklipp og andre ting som er i A4 format kan du oppbevare i plastlommer i permer. På denne måten unngår du at det blir påvirket av sollys og at fargene blekner. Samtidig kan du også sørge for en viss orden i det hele, gjerne ved å lagre det kronologisk.

Scrapbook

Har du utklipp og sånn som du har samlet fra aviser og blader, kan det lønne seg å samle dette i en scrapbook, der du kan lime ting inn. Ha gjerne syrefritt papir og lim, slik at du unngår at papiret og limen påvirker utklippet slik at det faider og blir ødelagt. Papiret gulner heller ikke.

Esker

Kjøper du større ting som caps eller interiør, og du ikke kan ha det fremme i skaper, lønner det seg å ha gode sterke esker som holder mugg ute. Gjerne pakk det i bokser og legg det pent oppi, slik at det ser like pent ut når du tar det frem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *