Gode konsertopplevelser i Norge

Norge har etterhvert blitt en god arena hvor både norske og internasjonale artister viser seg frem for sine fans. Det er spennende å følge et band på plate, men det er når man hører dem live man ser hva dem er virkelig gode for. Her får du en liste over noen norske band du bør få med deg live! Samtlige har konserter i Norge i løept av de neste månedene. 

La oss begynne med noe av det beste først, nemlig Thomas Dybdahl.  Etter å ha hatt en runde i filmmusikkens verden med blant annet filmen Eventyrland, har han i høst gitt ut ny plate og reist på turne igjen. Dybdahl er en av Norges desidert beste artister og det satses stort på en internasjonal karriere nå med siste plata som heter What’s left is forever. Hans materiale er perfekt for både store og litt mer intime konserter og hans vinnende personlighet gjør konsertene uforutsigbare.

Et annet band det er verdt å få med seg en konsert av er Fjorden Baby! Som gjør det skarpt på plate men er enda bedre live skal man tro ekspertene. Bandet ble dannet i påsken 2005 av Jan Eyvind Bertelsen, Tony Alexander Syversen, Jan Henning Buen, Nam Phuong Nguyen og Sturle Kvileval. Det originale navnet har de fra et dikt skrevet av Toggi fra Loddefjord. Bandet anses som startskuddet på den såkalte Bergensbølgen i musikknorge og de sammenlignes med blant annet The Clash og Talking Heads.

Stavanger er startstedet for et av landets definitivt beste band, nemlig Kaizer’s Orchestra. De har hatt stor internasjonal suksess med sitt unike lydbilde og kav stavangerske tekster. Bandet er kjent for å være helt rå på scenen og de gir virkelig alt når de opptrer. På scenen finnes det alt fra gassmasker og oljetønner til 60-tallsmøbler. De har solgt ut noen av landets store konsertarenaer opp til flere ganger. De har nettopp holdt sin farvel-turne, men hvem vet? Kanskje de plutselig dukker opp på en scene nær deg.

Ikke Ylvis

Er du av typen som elsker rap, finnes det et stadige voksende rapmiljø i Norge hvor det synges på alt fra bergensk til engelsk. Lars Vaular er en av de som har gjort det stort med norsk rap, og som kan skilte med stappfulle konserter og gode konsertanmeldelser. Han har tekster som svever mellom det intime og det høytsvevende og han fremfører dem på en sårbar, røff og agressiv måte som fenger publikum. Selvfølgelig er hans vokal godt støttet opp av et interessant lydbilde som gjør seg godt i konsertformat.

Vi kan avslutte denne saken med å anbefale en av Norges store sønner, som blant annet ble kjent for verden gjennom Ellen DeGeneres, og nei vi mener ikke Ylvis. Jarle Benhoft er kjent for sine gode tekster, spennende lydbilde og ikke minst sterke liveopptredener. Materialet hans har en varme og sjel som fungerer godt spesielt til litt mer intime konserter. De mest kjente sangene hans så langt er Streetlights, Shout, Choices, C’mon talk og Stay with me.